Alles wat u moet en wilt weten over Ubuntu
Home » Ubuntu Aanpassen » Achtergrond

Achtergrond

U kunt de achtergrond wijzigen rechtstreeks vanaf het bureaublad. Klik met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad, maar niet op een pictogram, en kies de Verander Bureaubladachtergrond optie.

Achtergronden Om uw achtergrond te beheren, gaat u naar Systeem ▸ Voorkeuren ▸ Uiterlijk, en klikt u op het tabblad Achtergrond. Om een nieuwe afbeelding toe te voegen, kunt u het naar het venster slepen of u klikt op de Voeg toe knop en selecteert u het bestand en open het. Om uw achtergrond te veranderen, klikt u op de afbeelding.

Vergeet niet, u bent niet beperkt tot het gebruik van de standaard Ubuntu achtergronden. Er zijn vele bronnen voor desktop-achtergronden, en een belangrijke bron is gnome-look.org. Van daaruit kunt u kiezen voor een achtergrond, downloaden en opslaan op uw computer.

U kunt ook een achtergrond kleur gebruiken in plaats van een afbeelding. Om de bureaublad achtergrond kleur te kiezen, selecteert u een kleur uit de beschikbare opties. Een effen kleur of een gradiënt van twee kleuren kunnen worden gebruikt.

Maak een Gratis Website met JouwWeb