Alles wat u moet en wilt weten over Ubuntu
Home » Installeren » Upgraden

Upgraden

Er zijn drie verschillende mogelijkheden bij het upgraden naar een nieuwe versie. Voor uzelf moet u de beste methode kiezen.

Upgraden vanuit Ubuntu 10.10

Als u al gebruikt maakt van Ubuntu 10.10 kunt u simpelweg de update manager starten. Deze zal vanzelf een venster openen met de vraag of u wilt upgraden.

Upgraden 1

Gebeurt dit niet, dan staat er een melding met 'Ubuntu versie 11.04 is beschikbaar'. Als u klikt op upgraden update het systeem automatisch naar de nieuwe versie.

Upgraden 2 

Het zou natuurlijk mis kunnen gaan, dit is echter een kleine kans. Als u toch problemen ondervind, verwijs ik u door naar het Nederlandse Ubuntu Forum.

Upgraden vanuit Ubuntu 10.04

Hiervoor moet u eerst naar versie 10.10 upgraden, en daarna naar 11.04. Dit gaat op dezelfde manier als hierboven beschreven.

Upgraden vanaf de CD

Als u Ubuntu 11.04 hebt gedownload en gebrand op een CD start u de computer vanaf de CD op. Als u niet weet hie dit moet, klik hier. Klik daarna op 'Ubuntu installeren'.

Vervolgens kiest u in het keuzemenu voor upgraden. Doet u dit niet, dan gaan mogelijk gegevens verloren - let dus goed op!

Upgraden vanaf de CD